top of page

איך

זה

עובד?

לאחר אבחון, מיקוד והבנת הבעיה שממנה סובל הילד שלכם,  הטיפול שנבחר עבורו ביחד

יכלול כמה מרכיבים ושלבים בטיפול פרטני:

- הדרכת הורים

- הדרכת הצוות והמסגרת החינוכית של הילד

- ריפוי בעיסוק במגוון תחומי ספורט ובשחייה תוך תמיכה רגשית בתנועה.

חשוב שנזכור כולנו, הורים ואנשי חינוך, שמצוקה של ילד נובעת בדרך כלל מפער בין היכולת שלו לבין ציפיות החברה ממנו. מפער זה נובעות התנהגויות חריגות, חרדה, התנגשויות עם בני משפחה, מורים, גננות וחברים למסגרת החינוכית.

לכל ילד יש קצב משלו ודרך ייחודית לו המתאימה ללמידה. מתוך נסיון של שנים בתחום, מצאתי שגישה שמעצימה ומכבדת את היכולות והכישורים הקיימים אצל הילדים - משפיעה עליהם לטובה, מקלה עליהם ומשפרת את חייהם. עבור הילד יש חשיבות עצומה לעבודה טיפולית המתקיימת במרחב אימוני חווייתי וכיפי, בסביבה בריאה, מסקרנת ומלהיבה המותאמת לכל ילד באופן אישי. 

לעיתים מגיעים אליי ילדים שאינם יודעים בדיוק מה הם אוהבים לעשות, במה לבחור, במה הם טובים ומה משמח אותם. אני הולכת איתם יד ביד ולומדת איתם להכיר את עצמם, את הרצונות והחוזקות שלהם ואת התחומים שבהם יחוו יצירתיות, סיפוק והנאה. ותוך כדי כך ילמדו לסמוך על עצמם.

שחייה

ריפוי בעיסוק בשחייה

שחייה היא מיומנות בסיסית שלכל אדם יש זכות לרכוש אותה. לא כל הילדים יכולים לרכוש את המיומנות הזאת באותה דרך בלימוד קבוצתי. לימוד השחייה נעשה בצורה פרטנית, ואני מגבה ומלווה כל ילד בכל תנועה שלו בזמן הלימוד.

עם השנים פיתחתי שיטות ללימוד שחייה שמותאמות לצרכיו של כל ילד.

נוכחתי שחשוב להתחיל עם מיומנויות בסיסיות שיאפשרו בטחון ותחושת מסוגלות עצמית, וביסוס מיומנות השחייה. למשל -  לדעת לצוף במים לפני שמתחילים לשחות.התהליך מקנה לילד בטחון עצמי ותוך זמן קצר הוא לומד על כוחותיו ועצמתו. למעשה, הגוף מלמד את הילד מה הן יכולותיו ומאפשר לו להתנהל בחייו ביתר בטחון ומיומנות גם מחוץ למים.

האימון נעשה בתנאים נעימים ובבריכה פרטית, מחוממת ושקטה.

ספורט

ריפוי בעיסוק בספורט

כדורסל, כדורגל, פוטבול, טניס, בייסבול, אימוני כח, אימונים אירוביים, ריצה, שחיה...

אימונים בתחומי ספורט אלה ונוספים, מחזקים את הגוף ברמה הפיזית ובמקביל מתרחש גם תהליך רגשי של חיזוק.

הילד מגלה את השפע שיש לגוף שלו להציע לו, את היכולות שלו וזוכה לחוות הצלחות.

בזכות ההצלחות שהילד חווה, שנשמרות אצלו כחוויות טובות ומרוממות, הוא מתחיל להתמודד גם עם משימות מורכבות יותר או חדשות ולא מוכרות ומסכים לקחת סיכונים.

זהו תהליך חכם של למידה פיזית באמצעות הגוף. הגוף מלמד את הילד בצורה מיטבית כיצד לרכוש מיומנויות חדשות ומאפשר לילד התפתחות חברתית וצמיחה.

תנועה

תמיכה רגשית בתנועה

hand_michal.jpg

למיומנויות ספורטיביות יש ערך רגשי עצום, במיוחד בגיל הצעיר.

ילדים וילדות מרגישים שווים ובעלי ערך כאשר יש להם כישורים ספורטיביים, גם אם אינם מצטיינים בתחום. עצם המשחק הפיזי בחברת ילדים אחרים מעניק להם חיבור חברתי ורגשי לקבוצה שאליה הם משתייכים.

במהלך הטיפול - הספורט משמש לי ככלי טיפולי לתמיכה רגשית. הילדים לומדים להכיר סוגי ספורט שונים כמו כדורסל, כדורגל, שחייה, קפיצה בחבל, בייסבול ופוטבול ועוד תחומים, ובכך מעשירים את הידע והנוכחות החברתית שלהם, שהם, למעשה הנכסים שלהם.

ילדים שיש להם נכסים כאלה, מוצאים את מקומם בחברה בטבעיות, משתמשים בכישורי חיים ובמיומנויות שרכשו, מחזקים את בטחונם העצמי והרבה יותר שמחים ומאושרים.

ההבנה שאימון מתמשך, רצון ממוקד והתמדה יביאו אותם להצלחה אישית וחברתית - מעניקה לילדים חופש תנועה בעולם. זהו מצע שעליו צומח ילד שמח ומאושר.

ילדים שעד כה נמנעו מלהשתתף בשעורי ספורט ובחוגים - מתחילים להעיז, מנסים להצטרף, חווים הצלחה בתחומי הספורט והצלחה זו משפיעה גם על תחומים אחרים כגון כתיבה, משחק משותף עם ילדים, הגדרת רצונותיהם ועמידה על שלהם.

ככל שהילד חווה הצלחות רבות יותר, נקודת המבט שלו משתנה. הוא מסתכל פנימה לתוך עצמו, לתוך החוזק שלו, ומשם אומד את העולם שסביבו, מרגיש את היכולת להיות תחרותי, וכבר אינו בוחן את יכולותיו והשגיו לפי שיפוט חברתי חיצוני. 

תמיכה רגשית באמצעות ספורט זוקפת את קומתם של ילדים - תרתי משמע. הן מבחינת מסוגלות רגשית והן פיזית.

bottom of page